De voordrachten kunnen apart worden bijgewoond. Je dient dan 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn in de zaal van de Lierse school.

Aan de inkom betaal je 10€ per voordracht.

Woensdag 17 april 2019

Naar de aarde

door

Jaak Meulman

JAAK MEULMAN

Jacques Meulman is psycholoog – biografie consulent. Hij werkt als psycholoog vanuit de aanvullende mogelijkheden van de antroposofische psychotherapie. Hij is als psycholoog verbonden aan een Rudolf Steinerschool - bovenbouw in Nederland, organiseert
met een aantal mensen tweemaal per jaar een symposium over 'Gezondmakend Onderwijs' (zie www.gezondmakendonderwijs.nl) en werkt mee aan na- en bijscholingen over antroposofie, menskunde, pedagogie en biografie.

 

Donderdag 18 april 2019

Naar de hemel

door

Rik ten Cate

RIK TEN CATE

Rik ten Cate (°1955) is sinds 1977 werkzaam in het vrije schoolonderwijs als klasleerkracht en vakleerkracht in het basisonderwijs, als vakleerkracht handvaardigheid en godsdienst in de bovenbouw en als schoolleider. Sinds geruime tijd werkt hij nu als docent aan de vrije school-lerarenopleiding voor de vakken kunst, handvaardigheid, antroposofie en studiebegeleiding. Daarnaast is Rik ten Cate actief als beeldhouwer (http://www.riktencate.nl/overmij.htm) en als bestuurslid van de antroposofische vereniging in Nederland. Rik ten Cate is vader van vier inmiddels volwassen kinderen.

 

Vrijdag 19 april 2019

Naar het midden

door

Christine Gruwez

CHRISTINE GRUWEZ

Christine Gruwez (° 1942) is stilaan een legende. Zij is een vrouw om u tegen te zeggen, hoewel ze juist bekend staat om haar eenvoud, helderheid en bescheidenheid. Ze heeft een zelfstandig vrij leven geleid in het teken van de geestelijke ontmoeting met mensen en dat bracht haar ongeveer over de hele wereld. Ze hield overal talloze voordrachten en schreef ook een aantal boeken waarvan de bekendste zijn: Meditaties over Onmacht en Tijdgenoten onderweg. Ze studeerde filosofie en oriëntalistiek en heeft een speciale interesse voor Iran en het manicheïsche christendom, geïnspireerd vanuit de antroposofie. Zij begon haar weg met de steinerpedagogie als zeer gewaardeerde lerares op onze school. Ze heeft vier kinderen en 8 kleinzonen.

 

De namiddagactiviteiten

 

Woensdag 17 april van 16u30 tot 18u

GETUIGENISSEN DOOR OUD-LEERLINGEN

 

Donderdag 18 april van 16u30 tot 18u

GETUIGENISSEN DOOR OUD-LEERLINGEN